21. svibnja 2018.

Euro-Unit u posjetu Line 6

Budući da je Euro-Unit ovlašteni Line 6 Premium Dealer za Hrvatsku i Crnu Goru, od 9. do 11. svibnja 2018. posjetili smo sjedište tvrtke Line 6 u Calabasasu (Los Angeles) u sklopu “EU Dealer Visit”. Cilj i želja ovog okupljanja i posjeta od strane Line 6 je upoznavanje s kompanijom, njezinom povijesti, novim proizvodima koje Line 6 priprema u skoroj budućnosti.

Prvi od tri dana druženja započeo je s prezentacijom o tome kako se radi modeling pojačala što je bilo izuzetno zanimljivo za sve sudionike, te upoznavanje s novom Powercab kutijom i Helix procesorom, te Variax Shuriken električnom gitarom. Drugi dan je bio rezerviran za prezentaciju HX Effects i HD500X pedala, Spider V i Firehawk serije pojačala, dok je posljednji treći dan bio rezerviran za posjet odjelu Yamaha Artist Services. YASLA je odjel gdje se razvijaju prototipovi novih modela Yamaha gitara od samog početka, pa do završnog proizvoda, a blizina mnogih poznatih glazbenika koji sudjeluju u razviju i sugestijama je razlog zašto se taj centar nalazi upravo u Los Angelesu. Jedna od osnovnih djelatnosti YASLA je izrada Yamaha custom shop gitara prema željama poznatih glazbenika.

Završni dan druženja bio je također poseban po tome što je Line 6 organizirao tzv. “ToneMeister Jam”, svojevrsno natjecanje svih sudionika, tako što smo od svih nazočnih sastavili četiri benda s ciljem korištenja Yamaha i Line 6 instrumenata i opreme.

Razgovori s razvojnim inženjerima su bili izuzetno poučni, a ponajviše savjeti i razmjena ideja što nam donosi budućnost u industriji gitarskih pojačala i ostale opreme koju nudi Line 6. Razvojni inženjeri su pomno slušali naša mišljenja i sugestije, a sve s ciljem poboljšanja proizvoda. Svi sudionici su bili izuzetno zadovoljni ponuđenim programom koji je organizirao Line 6 i vjerujemo da će uskoro biti ponovo prilike za druženje i razmjenu bogatih iskustava.