11. studenoga 2009.

Euro-Unit u društvu najboljih svjetskih kompanija

I sedmu godinu za redom tvrtka Euro-Unit je dobitnica prestižnog svjetskog priznanja BID organizacije. Ovoga je puta to Internacional Star Award for Quality u dijamantnoj kategoriji, nagrada za postignute poslovne rezultate i prepoznatljivost branda. Euro-Unitu je ova nagrada uručena u Ženevi tijekom 34th International Star for Quality konvencije, a njenim primitkom tvrtka Euro-Unit je stala uz bok malog broja tvrtki iz čitavog svijeta koje su ispunile svih 100 kriterija po kojima BID organizacija mjeri uspješnost neke tvrtke.

Business Initiative Directions (BID) je međunarodna organizacija koju su osnovali inženjeri, psihijatri, matematičari, ekonomisti, sociolozi i novinari sa zadaćom širenja kulture kvalitete proizvoda u kompanijama diljem svijeta. U tu svrhu uspostavili su i QC100 standard koji mjerenjem i ocjenom u 100 točaka rangira tvrtke. Zadovoljstvo kupaca, komunikacijska strategija, planiranje, ljudski resursi, poslovni rezultati, ISO 9000, edukacija uposlenika i način donošenja odluka samo su neki od kriterija koje BID organizacija koristi prilikom ocjenjivanja kompanija.

Svakako treba napomenuti da se za dobivanje nagrade Star Award for Qualiti u dijamantnoj kategoriji trebaju zadovoljiti kriteriji iz svih 100 točaka QC100 standarda, pa je to vjerujemo dobar pokazatelj uspješnosti Euro-Unita. Konačnu odluku o nagrađivanju donosi međunarodni komitet na osnovu prikupljenih podataka, a nagrade se dodjeljuju na konvencijama.

Konvencije i nagrade BID organizacije diljem svijeta okupljaju najuspješnije kompanije i njihova vodstva, mnogobrojne predstavnike medija, poslovne ljude, stručnjake iz različitih domena te diplomatske predstavnike. Konvencije su odlična prigoda kako za predstavljanje vlastite tvrtke tako i za promociju poslovnog okruženja u kojem djeluje. Razmjena iskustava, razna predavanja te prateći seminari za svrhu imaju širenje svijesti o potrebi podizanja nivoa kvalitete roba i usluga kao jednog od presudnih faktora u poslovanju svake tvrtke. Nagrade koje se tom prigodom dijele najboljim kompanijama služe kao potvrda ispravnosti poslove politike njihovog managmenta.

Euro-Unit je na konvenciji predstavljen kao jedna od najuspješnijih tvrtki sa ovog područja koja iz godine u godinu postiže sve bolje poslovne rezultate. Posebno su istaknuti podaci o stalnom rastu udjela izvoza na strana tržišta regije (posebno na zahtjevno europsko tržište kao pokazatelj visoke razine kvalitete roba i usluga koje nudimo) te podatak o likvidnosti tvrtke koja je za ovo poslovno okruženje i galopirajuću recesiju zvuči gotovo nevjerojatno. Naime Euro-Unit podmiruje dospjele obaveze u roku od svega dva dana, a to je odličan pokazatelj ozbiljnosti, uspješnosti i sigurnosti naše tvrtke koja ulijeva povjerenje kako našim poslovnim partnerima tako i vjernim kupcima kojima garantira sigurnu kupovinu i adekvatnu stručnu podršku u garantnom roku.

„Euro-Unit je mala tvrtka sa visokim standardima koja je svoju poslovnu politiku usuglasila s najstrožim kriterijima QC100 standarda BID organizacije i iz godine u godinu bilježi odlične poslovne rezultate. Sklon sam vjerovati da će Euro-Unit i dalje nastaviti svoj razvoj u istom smjeru, a nagrada koju im dodjeljujem sedmu godinu za redom potvrda su njihovog kontinuiteta u poslovanju“ – riječi su predsjednika BID-a gospodina Jose E. Prieta prilikom predaje nagrade. Nagradu je osobno primio generalni direktor Euro-Unita, gospodin Ivan Senčar te se zahvalio na ukazanom povjerenju i u nekoliko rečenica upoznao prisutne s našom tvrtkom. „Nagrada je svakako priznanje Euro-Unitu i svim njegovim djelatnicima koji sustavno rade na podizanju kvalitete roba i usluga koje nudimo. Čovjek je ključ svakog uspjeha, a upravo je ulaganje u ljudske resurse dugoročno je najisplativija investicija i garancija uspjeha u svakom poslu bez obzira na poslovno okruženje“, rekao je tom prilikom gospodin Senčar.

Primitkom ove nagrade Euro-Unit je stao uz bok malobrojnih najuspješnijih svjetskih tvrtki koje su primile ovo priznanje i jedina smo tvrtka s tim priznanjem u našem bližem okruženju što dovoljno govori samo po sebi. Nadamo se da će naš primjer slijediti i drugi poslovni subjekti jer upravo je ovakav nastup na tržištu garancija stabilnog gospodarstva i napretka, a gospodarstvo je ipak najvažniji pokretač boljitka društva u kojem živimo i djelujemo.