13. srpnja 2017.

Brijuni – savršeno mjesto za komornu glazbu

Podiumfestival je moderna sofisticirana glazbena scena izvan konvencija, mobilna mreža ljudi koji dijele zajedničku viziju na različitim stranama Europe. Podium je dakle festival komorne glazbe koji kao takav uspješno djeluje već devet godina u čak šest zemalja: Njemačka, Austrija, Norveška, Španjolska i Island, a od 2015. i u Hrvatskoj. Možemo reći da je Podiumfestival pozornica za kulturne inovacije na kojoj mogu “nastupati” entuzijasti različitih područja sa različitim afinitetima, bio to glazbeni, organizacijski, dizajnerski ili stvaralački u bilo kojem pogledu.

Podrijetlo i pogon “Podium ideje” je otvorena suradnja sa svim vrstama umjetnosti i popratnih djelatnosti bez kojih ona sama kao takva ne bi opstala, te ta ista “mreža” naglašava dinamičan dizajn glazbe. Cilj je izgraditi mostove između tradicije i inovacije, dakle sprijateljiti domaće skladatelje sa onima već godinama ili stoljećima izvođenima, sprijateljiti vid i sluh poput vizualne animacije i svjetlosnih efekata i kvalitetnu klasičnu glazbu te zanimljivo dizajnirane pozornice. Na takav, jedan posve novi i zanimljivi način, Podiumfestival želi težište staviti na interakciju izvođača i publike.

Podiumfestival Brijuni/Fažana kao šesta umrežena glazbeno-scenska manifestacija lanca Podiumfestival, odvijat će se osam dana na otoku Veliki Brijun i u Fažani, od 23. do 30. srpnja 2017. godine, zahvaljujući suradnji sa Nacionalnim parkom Brijuni i Općinom Fažana. U tom razdoblju predviđena su tri koncerta na kojima će sudjelovati umjetnici iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Bjelorusije, Nizozemske i Litve. U sklopu koncertne djelatnosti poseban naglasak je na hrvatskom stvaralaštvu što uključuje izvođenje i poticanje hrvatskih skladatelja na skladanje novih djela.

Veseli nas sponzorska suradnja s Podiumfestivalom, jer Euro-Unit prepoznaje kvalitetne glazbene projekte, a i tijekom godina smo bili sponzor mnogobrojnih vrhunskih glazbenih, kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih događanja, te ćemo i nadalje podržavati organizatore koji doprinose širenju glazbene kulture i glazbene osviještenosti. Pozornicu na Brijunima će dodatno krasiti naš koncertni klavir Bösendorfer 200 CS Conservatory, a publika će moći uživati u vrhunskim glazbenim programima.