24. kolovoza 2017.

Beyerdynamic TG 500 bežični sistem

Beyerdynamic je predstavio TG 500 – prilagodljivi bežični sistem koji je prvenstveno fokusiran na moderne značajke i mogućnosti, te se može koristiti “licence-free” bilo gdje u svijetu ovisno o odabranom frekvencijskom pojasu. Bežični sistem TG 500 idealan je za korištenje na manjim pozornicama, kazališnim predstavama, predavanjima ili prezentacijama.

Sastavni i polazni dio svakog TG 500 bežičnog seta je atraktivno dizajniran prijemnik s izdržljivim metalnim kućištem i prednjom pločom dizajniranom za jednostavno upravljanje parametrima i funkcijama. Intuitivni radni elementi i LCD ekran s pozadinskim osvjetljenjem čine navigaciju po izborniku vrlo jednostavnom i logičnom. Frekvencijski odziv sistema nalazi se u rasponu od 45 do 15 kHz, a balansirani XLR izlaz i balansirani konektor nalaze se na svakom analognom audio priključku.

Prilikom upotrebe TG 500DR dvostrukog prijemnika, ako je potrebno, dva audio kanala TG 500 bežičnog sistema moguće je usmjeriti na zajednički izlaz kako bi se korištenjem zajedničkog miksanog kanala izbjegla potreba za vanjskim, dodatnim mikserom. Upotrebom TG 500 DR dvostrukog prijemnika u isto vrijeme moguće je pouzdano koristiti dvije frekvencije. 1-HU uređaj (19″ montiranje sa uključenim držačima za rack) sadrži integrirano napajanje i ugrađeni spliter za antenu što podrazumijeva potrebu za jednim parom antena za oba bežična kanala umjesto odvojenih parova antena za svaki od prijemnika. Dupli prijemnik osigurava potrebno napajanje (8V) za BNC konektore za upotrebu dodatnih antena poput WA – ATDA. Raznovrsnost upotrebe antena garantira optimalni prijem za Beyerdynamic TG 500, osiguravajući prijenos bez neželjenih prekida čak i u izazovnim uvjetima. Prijenosne frekvencije bez intermodulacija u prekonfiguriranim grupama osiguravaju višekanalnu upotrebu bez interferencija.

Funkcija skeniranja s automatskim traženjem svakako može biti od pomoći prilikom postavljanja sistema, a integrirana “pilot tone” funkcija osigurava prijenos bez interferencije dajući upozorenje prilikom opadanja snage baterije. U usporedbi sa sličnim sistemima TG 500 omogućuje veći operativni raspon – do 120m. Prilikom upotrebe sva četiri frekvencijska pojasa moguće je istovremeno koristiti 72 kanala (18 kompatibilnih frekvencija po pojasu) s prebacivanjem frekv. pojasa do 40MHz čime je TG 500 sistem pogodan i za veće instalacije. Podešavanja se mogu prenositi između prijemnika i odašiljača brzo i jednostavno pomoću infracrvenog sučelja.

U Europi se TG 500 sistem može upotrebljavati bez dodatnih pristojbi i bez autorizacije u frekvencijskom spektru od 823 – 832MHz, te između 1,785 i 1,805 MHz.