28. rujna 2017.

4 godišnja doba u 4 HNK za 3 klavira – uživo

Ponosni smo što je Euro-Unit kao sponzor od samog početka sudjelovao i dalje sudjeluje u projektu “4 godišnja doba za 3 klavira”, koji će nakon objave CD-a, doživjeti i predstavljanje uživo u četiri HNK (Zagreb, Rijeka, Split i Varaždin). Naziv turneje je “4 godišnja doba 4 HNK 3 klavira”.

Povodom izlaska CD-a, u svjetskoj distribuciji prestižnog Naxosa, Vivaldijevo barokno remek-djelo “Četiri godišnja doba” na potpuno novi i energičan način predstavit će tri poznata pijanista, Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, a pridružit će im se poseban gost, američki pijanist i kompozitor Matthew Mayer.

Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim i jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju kada će svaki od pijanista imati svoj veliki pijanistički i autorski solo.

Album “4 godišnja doba za 3 klavira” dobitnik je 2 prestižne nagrade “Global Music Awards” za najbolji album i za klavirski trio.

Navona Records ponosno predstavlja “4 godišnja doba za 3 klavira”, hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva Četiri godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva tako radikalna obrada, prerasta u gotovo potpuno novo djelo, objavio je američki izdavač Navona Records.

Predstavljanje albuma uživo

“4 GODIŠNJA DOBA 4 HNK 3 KLAVIRA”
Solisti: Matej Meštrović / Matija Dedić / Hakan Ali Toker
Poseban gost: Matthew Mayer (klavir, SAD)

15.10.2017. HNK Zagreb
16.10.2017. HNK Rijeka
18.10.2017. HNK Split
20.10.2017. HNK Varaždin

Na svim koncertima osigurana je promotivna prodaja nagrađenog CD-a, a svoje ulaznice u pretprodaji u vašem HNK, osigurajte na vrijeme.