23. listopada 2017.

4 godišnja doba za 3 klavira – nesvakidašnji nastupi uživo

Album 4 godišnja doba za 3 klavira, je nakon objave CD-a, doživio i svoje predstavljen uživo u četiri HNK (Zagreb 15.10.2017, Rijeka 16.10.2017, Split 18.10.2017. i Varaždin 20.10.2017.) uz prigodan naziv turneje 4 godišnja doba 4 HNK 3 klavira. Moramo napomenuti da je album dobitnik dvije prestižne nagrade Global Music Awards za najbolji album i za klavirski trio i vjerujemo da će se lista priznanja i nagrada nastaviti.

Koncertni nastupi u četiri HNK, oduševili publiku

Bili su to nesvakidašnji nastupi na kojima je Matej Meštrović imao odličnu komunikaciju s publikom koje je i sama doprinijela popularizaciji koncerata kroz fotografiranje, snimanje i angažiranost na društvenim mrežama. Od samog početka nastupa uz nesvakidašnji izlazak na binu u dva električna automobila preko nastupa trojice vrhunskih pijanista: Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, dalo se zaključiti da će to biti nastupi za pamćenje o kojime će se još dugo govoriti. Hakan Ali Toker je dodatno oduševio publiku svirkom na harmonici HOHNER Atlantic IV 120 koju je sponzorirao Euro-Unit. Budući da je Euro-Unit bio glavni glazbeni sponzor turneje uz podršku Yamahe kao dugogodišnjeg partnera, za ovu smo jedinstvenu prigodu ustupili vrhunske koncertne klavire kako to i priliči ovakvim događanjima, a to su Yamaha C7Bösendorfer Conservatory 200 i Bösendorfer Standard 225.

Pogledajte snimku koncerta iz HNK Varaždin, koju je omogućio portal varazdinski.hr

U HNK u Varaždinu uživali smo u pravoj poslastici. Prvo je Matthew Mayer – Solo Piano Artist izveo svoja tri djela, a nakon toga uslijedila su 'Četiri godišnja doba' Vivaldija za tri klavira: Matija Dedic, Matej Mestrovic i Hakan Ali Toker. Uživajte 🙂

Posted by Varazdinski.hr on 20. listopada 2017

Veliki interes publike i Meštrovićev novi projekt

Na sva četiri rasprodana koncerta tražila se ulaznica više, što je još jedan pokazatelj da je publika bez sumnje željna ovakvih jedinstvenih nastupa i koncerata prožetih klasičnom glazbom u novim izvedbama. Pozitivnu energiju i ushićenje, trojica su pijanista uspjeli prenijeti mnogobrojnoj publici koja je zajedno s pijanistima uživala u svakom trenutku nastupa. Čini se da se ova turneja mogla održati u još barem desetak gradova i da bi odaziv bio isti kao i u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Varaždinu, a to su rasprodani nastupi. Matej Meštrović već priprema novi projekt što nam je izuzetno drago i već se veselimo novoj suradnji.

Fotografije: Saša Ćetković