11. studenoga 2009.

International Star Award for Lidership in Quality

Tvrtka Euro-Unit je ponovno primila prestižno međunarodno priznanje za svoju dugogodišnju orijentiranost ka podizanju nivoa kvalitete roba i usluga.

Ovaj put je to prestižna nagrada B.I.D. organizacije: International Star Award for Lidership in Quality koju ova priznata svjetska organizacija dodjeljuje najuspješnijim tvrtkama u svijetu. Posebno raduje činjenica da je Euro-Unit grupacija ovu prestižnu nagradu primila u najzahtjevnijoj – dijamantnoj kategoriji. Ova je nagrada potvrda ispravnosti višegodišnjeg ulaganja Euro-Unita u istraživanje tržišta, stalnu edukaciju svojih uposlenika, pažljivo praćenje povratnih informacija naših kupaca i poslovnih partnera te beskompromisnoj orijentiranosti na kvalitetu prodajnog asortimana i usluga koje pružamo.

Nagradu je na svečanoj ceremoniji dodijele direktoru Euro-Unita gospodinu Ivanu Senčar uručio osobno predsjednik B.I.D. organizacije, gospodin Jose E. Prieto. Svečanost je održana 21. travnja 2008. godine u Parizu u hotelu Concorde La Fayette uz prisutnost mnogobrojnih medija, uzvanika i diplomatskih predstavnika. Tom je prilikom istaknuto kako je uočen sveprisutan globalni trend srozavanja nivoa kvalitete roba i usluga u ime tobožnjeg sniženja cijene za krajnjeg kupca što je u stvari samo loša isprika mnogih proizvođača i trgovaca za svoje loše i nekvalitetne proizvode koje plasiraju na tržište. Krađa tuđih patenata i tehnologija, nekvalitetni materijali, falsificiranje robnih marki, katastrofalna završna obrada, loša ili nikakva podrška, nepostojanje garancija i osposobljenih servisa samo su neke od loših tendencija koje su se pojavile na globalnom tržištu i dovode do nezadovoljstva i revolta mnogobrojnih prevarenih kupaca. Upravo iz navedenih negativnih primjera kupci ali i svaka ozbiljna tvrtka bi trebali izvući ispravne zaključke o važnosti što više razine kvalitete roba i usluga koje kupuju odnosno nude na tržištu.

Strogi kriteriji po kojima B.I.D. organizacija bira tvrtke koje nagrađuje, jaka međunarodna konkurencija poznatih i priznatih tvrtki i korporacija te činjenica da Euro-Unit grupacija ovu nagradu prima u najprestižnijoj – dijamantnoj kategoriji sama po sebi dovoljno govori o ciljevima koji smo si sami postavili, a oni su uvijek u službi zadovoljnog kupca. Ova je nagrada ujedno i potvrda svim ostalim tvrtkama iz Hrvatske da se ispravnom poslovnom politikom kojoj je konstantni cilj podizanje nivoa kvalitete roba i usluga koje nude na tržištu može uspjeti i biti prepoznat kako od strane kupaca tako i od domaćih te međunarodnih organizacija.