16. February 2017.

Završeno natjecanje Mladi virtuozi 2016.

Natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb, utemeljeno je 1994. godine na Glazbenoj školi Pavla Markovca na inicijativu profesorice Jelice Kuzmin pod imenom Mladi virtuozi – Etide i skale. Prvotno zamišljeno kao školsko natjecanje za učenike klavira osnovnih glazbenih škola u Zagrebačkoj županiji, natjecanje ubrzo prerasta te okvire te mu se već sljedeće godine pridružuju i violinisti. Od tada se natjecanje odvija svake godine, naizmjenično za klaviriste i violiniste. Godine 1996. povećava se broj kategorija, proširuju dobne granice natjecatelja i tehnički zahtjevi, te natjecanje postaje međunarodno.

Posebnost natjecanja je natjecateljski program koji, uz ostalo, obuhvaća obveznu izvedbu etide-studije hrvatskog skladatelja namjenski pisane za svako natjecanje. Svake se godine tiskaju i notna izdanja zadanih skladbi.

Ovogodišnje je izdanje održano od 10. do 14. veljače. Yamaha i Euro-Unit su i ove godine podržali ovo međunarodno natjecanje mladih glazbenika sponzoriravši ovu hvale vrijednu manifestaciju koja mladim glazbenicima pruža toliko potrebo iskustvo i potvrdu njihovog rada.

Donosimo Vam rezultate natjecanja po kategorijama:

1. kategorija

2. kategorija

3. kategorija

4. kategorija

5. kategorija