8. June 2016.

3. belišćanski Vedrofon okupio 11 zborova iz Hrvatske

U želji da se u Belišću ponovno pokrene glazbeni dječji festival i oživi belišćanska tradicija dječje festivalske pjesme, Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i Centar za kulturu Sigmund Romberg pokrenuli su 2014. godine projekt pod nazivom: Belišćanski dječji festival Vedrofon, koji je danas treću godinu za redom održan u belišćanskoj nastavno-sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Kukuljevića“ Belišće.

Pod voditeljskom palicom Branka Uvodića i Maje Korpar, mali i veliki posjetitelji istinski su uživali u zborovima koji su za ovu prigodu pripremili dvije pjesme od kojih je jedna morala biti i nova i napisana i skladana posebno za Vedrofon. Na festivalu su nastupili Pjevački zbor OŠ August Šenoa Osijek, Zbor OŠ Ante Starčevića Viljevo, Zbor glazbene igraonice GŠ Jan Vlašimsky Virovitica, Zbor Allegro Sesvete, Mali zbor OŠ Višnjevac, Zbor OŠ Ljubljanica Zagreb, Zbor OŠ Frana Krste Frankopana Osijek, Dječji zbor “Djeca ljubavi” Donji Miholjac, Dječji župni zbor “Mirjam” Valpovo, Pjevački zbor OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, Zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića Đakovo.

Najuspješniji zborovi su prigodno nagrađeni, a uz njihov nastup, ovacije publike zaslužili su i nastupi sudionika prošlogodišnjeg glazbenog showa “Zvjezdice” Meri Andraković i Marin Bulić.

Yamaha i Euro-Unit su podržali ovaj veseli festival kako bi organizatorima ali i sudionicima omogučili što bolje uvjete za nastup. Mladima treba posvetiti posebnu pažnju kako bi svoje vještine mogli što kvalitetnije prezentirati te kako bi dobili dodatnog motiva za rad i vježbu. Upravo zbog toga Yamaha i Euro-Unit često sponzoriraju upravo događanja na kojima nastupaju djeca.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZMPgzCpppM0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>